Sunt viitor pacient? - Obezitate360

Sunt viitor pacient?

Tratamente pentru obezitate | Calculator IMC

EȘTI CANDIDAT PENTRU OPERAȚIE?

În majoritatea cazurilor, chirurgia bariatrică este o metodă eficientă de tratament pentru obezitate și obezitate morbidă. O viață mai bună înseamnă și să fii într-o condiție fizică și psihică optimă. Uneori, indiferent de câte schimbări facem, de dietă, nutriție sau exerciții fizice, nu putem reduce obezitatea severă într-o manieră definitivă și de durată.

Ce este chirurgia metabolică?

Chirurgia metabolică include o serie de intervenții chirurgicale restrictive, prin care se reduce cantitatea de alimente ingerate și malabsorbtive, cu scopul de a micșora rata absorbției de nutrienți din alimente de-a lungul tractului gastrointestinal, și care modifică anatomia și modul în care funcționează organismul, realizate prin tehnici minim-invazive, laparoscopic, prin care se va limita cantitatea de alimente ingerate, se va schimba procesul de digestie dar și stilul de viață în ansamblu.

În afara pierderii dramatice în greutate printr-o serie de metode neinvazive, chirurgia bariatrică ajută pacienții să se vindece de morbiditățile asociate precum diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arterială și o serie de alte boli cardiovasculare, dislipidemia (colesterolul crescut), apneea de somn, astmul, osteoartrita și boala de reflux gastroesofagian, steatoza hepatică (ficatul gras) condiții care influențează semnificativ calitatea vieții.

Dacă suferi de obezitate morbidă, chirurgia metabolică te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Intervențiile chirurgicale pot reprezenta o soluție viabilă pentru problemele tale.

Cele mai folosite nouă tipuri de proceduri prin intermediul cărora poți obține înlăturarea excesului ponderal și ameliorarea semnificativă a afecțiunilor metabolice sunt: gastric sleeve, banded gastric sleeve, gastric bypassbanded gastric bypass, mini gastric bypass, plicatura gastrică, diversia bilio-pancreatică, gastric banding, balonul gastric.

Sunt un candidat pentru o intervenție bariatrică?

Acum, după ce ai aflat ce IMC ai, este important și să îți măsori și circumferința taliei. Dacă prezinți o acumulare de țesut adipos (grăsime), în jurul taliei, înseamnă că același lucru se întâmplă și pe interior, în jurul organelor interne vitale. O circumferință a taliei care depășește 88 cm la femei și 102 cm la bărbați presupune faptul că te încadrezi în clasa de risc pentru dezvoltare a sindromului metabolic.

Persoanele cu un indice calculat de masă corporală de peste 40 pot fi candidați pentru o intervenție de chirurgie bariatrică.

Persoanele cu un indice de masă corporală cuprins între 35 și 40 și care au fost diagnosticați cu afecțiuni precum diabet, tensiune arterială crescută, apnee de somn, pot fi candidați pentru o intervenție de chirurgie bariatrică.

Persoanele care au un IMC care depășește pragurile menționate mai sus și care au eușat prin diverse metode de slăbit, pot fi candidați pentru o intervenție de chirurgie bariatrică.

Acestea sunt doar câteva informații generale și, de obicei, este important să discuți o astfel de problemă importantă cu medicul curant și cu familia ta. Diagnosticele nu se pot acorda fără un consult prealabil și fără o evaluare complexă a situației tale.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!