Plicatura gastrică - Obezitate360

Plicatura gastrică

Intervenția chirurgicală

PLICATURA GASTRICĂ

COST INTERVENȚIE: 3125 EURO vezi oferta

Aceasta este o intervenție chirurgicală bariatrică modernă efectuată laparoscopic. Plicatura gastrică presupune suturarea unuia sau mai multor pliuri mari în stomac cu ajutorul firelor chirurgicale neresorbabile. În timpul procedurii, volumul stomacului este redus cu aproximativ 70%, ceea ce duce la restricția alimentelor consumate în timpul unei mese și la pierderea rapidă în greutate în perioada post-operatorie. Procedura este mai puțin complicată, spre deosebire de gastric sleeve și recuperarea este mai rapidă pentru că nu presupune agrafarea, tăierea sau îndepărtarea unei porțiuni din stomac.

Avantajele și dezavantajele intervenției:

  • Este o intervenție chirurgicală modernă realizată printr-o tehnică minim-invazivă;
  • Nu afectează absorbția de nutrienți și nu presupune efectuarea unui bypass a intestinului subțire;
  • Procedura este reversibilă și poate fi transformată într-o procedură complexă precum gastric sleeve sau gastric bypass;
  • Adevărata provocare pentru pacienți începe în perioada postoperatorie când aceștia trebuie să adopte o dietă lichidă pentru primele două săptămâni;
  • În aproximativ o lună de la intervenție pacienții pot consuma alimente diverse dar în cantități mici;
  • Pierderea în greutate este graduală pe parcursul primului an și jumătate dar rezultatele pot fi spectaculoase.

Etapa preoperatorie:

În această etapă este esențial să efectuezi o serie de analize de laborator, de examinări imagistice complexe și să programezi un consult cardiologic, chirurgical și preanestezic pentru a verifica starea de sănătate în ansamblu, înainte de a efectua o intervenție chirurgicală.

Înțelegem complexitatea afecțiunii de care suferi și dorim să știm despre posibila prezență a unor comorbidități. Astfel, Nord – Grupul Medical Provita îți pune la dispoziție o echipă multidisciplinară dar și tehnologie medicală de ultimă oră menită să eficientizeze acest întreg proces. Toate analizele și testele preoperatorii pot fi efectuate în cadrul Nord – Grupul Medical Provita pe parcursul unei singure zi.

Seminarul de bariatrie:

Seminarul este un eveniment organizat în cadrul Nord – Grupul Medical Provita care este dedicat chirurgiei bariatrice și oamenilor dispuși să învingă obezitatea pentru totdeauna cu ajutorul unei echipe de specialiști dedicați și implicați în susținerea pacienților pe acest drum spre schimbare.

Vom fi alături de tine și îți vom răspunde la toate întrebările pe care le-ai putea avea, pentru că un pacient informat este un pacient puternic, pregătit să lupte pentru o nouă etapă din viață. În cadrul seminarului poți cunoaște și alți oameni care îți înțeleg problemele, îi vei cunoaște pe specialiștii noștri și poți primi un diagnostic clar, vei înțelege cum decurge intervenția și, mai ales, ce presupune recuperarea, planul post-intervenție, dieta și planul nutrițional pentru rezultate optime și de durată.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă:

Intervenția este realizată prin tehnica minim-invazivă, laparoscopic, prin care specialistul efectuează mici incizii în abdomen pentru a introduce instrumentele chirurgicale necesare. Întreaga operație durează, în medie, 60-90 de minute iar perioada spitalizarea este de două zile, urmată de recuperare la domiciliu.

Etapa post-operatorie:

În această etapă este esențial să rămâi în contact cu medicul specialist și să revii pentru control și evaluare amănunțită la termenul indicat de către medic. De aici începe drumul și schimbarea, pierderea în greutate, și este important să comunici medicului toate simptomele resimțite pentru ca orice fel de complicație să fie rezolvată la timp.

Dieta după operație:

Fiecare pacient va primi un plan personalizat de nutriție și indicații clare care îl vor ajuta să adopte un nou stil de viață și obiceiuri alimentare sănătoase. Este important să respecți indicațiile primite și să iei tratamentul prescris de medic, dacă este cazul. În funcție de tipul de intervenție practicate și de indicațiile medicului specialist, poți relua activitățile fizice prin care vei completa planul nutrițional. Fiecare pas făcut este important iar specialiștii noștri te vor susține de-a lungul întregului proces.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!