Gastric sleeve - Obezitate360

Gastric sleeve

Intervenția chirurgicală

GASTRIC SLEEVE

COST INTERVENȚIE: 4625 EURO vezi detalii

Denumită și micșorarea stomacului sau gastrectomie longitudinală, această procedură chirurgicală induce scăderea în greutate prin limitarea aportului alimentar. Prin intermediul acestei proceduri, care se efectuează, de cele mai multe ori, pe cale laparoscopică, chirurgul îndepărtează aproximativ 80% din stomac. Stomacul ia forma unui tub care, astfel, nu mai poate digera o cantitate mare de alimente. Senzația de sațietate se instalează mult mai repede iar scăderea în greutate este graduală.

Avantajele și dezavantajele intervenției:

  • Stomacul micșorat își păstrează funcțiile normale deci vei putea continua să consumi aproape toate tipurile de alimente, doar că porțiile vor fi mai mici;
  • Elimină porțiunea superioară a stomacului care produce hormonii asociați senzației de foame, grelina, astfel apetitul este mult diminuat;
  • Reduce riscul de producere a ulcerului peptic;
  • Datorită faptului că intestinul rămâne intact, riscul de obstrucție intestinală, anemie, osteoporoză este diminuat;
  • Scade riscul de a suferi din cauza carențelor de vitamine;
  • Dacă pacientul nu poate menține greutatea obținută, în timp, acest tip de procedură permite conversia în bypass gastric sau în diversie bilio-pancreatică, dacă este cazul;
  • Este o intervenție ireversibilă întrucât o porțiune importantă din stomac este îndepărtată;
  • Nu există riscul instalării sindromului ”dumping” care se manifestă prin diferite stări de disconfort și alte simptome, cauzate de consumul de alimente bogate în carbohidrați;
  • Din cauza instrumentarului specific utilizat în această procedură, există riscul apariției unor fistule sau sângerări interne sau de apariție a unor complicații în perioada postoperatorie.

Etapa preoperatorie:

În această etapă este esențial să efectuezi o serie de analize de laborator, de examinări imagistice complexe și să programezi un consult cardiologic, chirurgical și preanestezic pentru a verifica starea de sănătate în ansamblu, înainte de a efectua o intervenție chirurgicală.

Înțelegem complexitatea afecțiunii de care suferi și dorim să știm despre posibila prezență a unor comorbidități. Astfel, Centrul Medical Provita îți pune la dispoziție o echipă multidisciplinară dar și tehnologie medicală de ultimă oră menită să eficientizeze acest întreg proces. Toate analizele și testele preoperatorii pot fi efectuate în cadrul Centrului Medical Provita pe parcursul unei singure zi.

Seminarul de bariatrie:

Seminarul este un eveniment organizat în cadrul Centrului Medical Provita care este dedicat chirurgiei bariatrice și oamenilor dispuși să învingă obezitatea pentru totdeauna cu ajutorul unei echipe de specialiști dedicați și implicați în susținerea pacienților pe acest drum spre schimbare.

Vom fi alături de tine și îți vom răspunde la toate întrebările pe care le-ai putea avea, pentru că un pacient informat este un pacient puternic, pregătit să lupte pentru o nouă etapă din viață. În cadrul seminarului poți cunoaște și alți oameni care îți înțeleg problemele, îi vei cunoaște pe specialiștii noștri și poți primi un diagnostic clar, vei înțelege cum decurge intervenția și, mai ales, ce presupune recuperarea, planul post-intervenție, dieta și planul nutrițional pentru rezultate optime și de durată.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă:

Intervenția este realizată prin tehnica minim-invazivă, laparoscopic, prin care specialistul efectuează mici incizii în abdomen pentru a introduce instrumentele chirurgicale necesare. Întreaga operație durează, în medie, sub 60 de minute iar perioada spitalizarea este de două zile, urmată de recuperare la domiciliu.

Etapa post-operatorie:

În această etapă este esențial să rămâi în contact cu medicul specialist și să revii pentru control și evaluare amănunțită la termenul indicat de către medic. De aici începe drumul și schimbarea, pierderea în greutate, și este important să comunici medicului toate simptomele resimțite pentru ca orice fel de complicație să fie rezolvată la timp.

Dieta după operație:

Fiecare pacient va primi un plan personalizat de nutriție și indicații clare care îl vor ajuta să adopte un nou stil de viață și obiceiuri alimentare sănătoase. Este important să respecți indicațiile primite și să iei tratamentul prescris de medic, dacă este cazul. În funcție de tipul de intervenție practicate și de indicațiile medicului specialist, poți relua activitățile fizice prin care vei completa planul nutrițional. Fiecare pas făcut este important iar specialiștii noștri te vor susține de-a lungul întregului proces.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!