Diversia bilio-pancreatică - Obezitate360

Diversia bilio-pancreatică

Intervenția chirurgicală

DIVERSIA BILIO-PANCREATICĂ

COST INTERVENȚIE: 3500 EURO vezi oferta

Aceasta este o intervenție chirurgicală care are ca scop limitarea cantității de alimente ingerate și reducerea absorbției de nutrienți din alimente de-a lungul tractului gastrointestinal, și face parte din aceeași categorie cu gastric bypass-ul. Prin intermediul acestei intervenții, porțiunea extensibilă a stomacului este îndepărtată permanent în proporție de 80%, însă structura de bază rămâne aceeași. Medicul chirurg va efectua un bypass de 60-80% al intestinului subțire superior, rezultând o scădere semnificativă a absorbției calorice. Pierderea în greutate se realizează, în principal, prin malabsorbție și mai puțin prin limitarea consumului alimentar, deși volumul stomacului se va reduce la aproximativ 150 ml. Această procedură se adresează persoanelor cu IMC (indice de masă corporală) mai mare de 50, întrucât aceștia pot mânca aproape normal, dar în cantități mult mai mici și astfel pot pierde în greutate gradual și se pot menține pe termen lung.

Avantajele și dezavantajele intervenției:

  • Stomacul continuă procesul normal de digestie după efectuarea intervenției;
  • Elimină riscul producerii unor simptome și efecte secundare neplăcute precum sindromul dumping, blocajele gastrice și intestinale, ulcerațiile;
  • Oferă cea mai sigură și eficientă scădere în greutate pe termen lung;
  • Poate ajuta și chiar trata anumite morbidități asociate obezității precum bolile de inimă și diabetul de tip 2;
  • Este un tip de intervenție prin care pacienții insulino-dependenți pot observa o scădere a nevoii de administrare insulină dar în acest caz, există o serie de riscuri pe care trebuie să le discuți pe larg cu medicul curant;
  • Este o intervenție complexă, efectuată doar în anumite cazuri, întrucât depinde de supraspecializarea chirurgului;
  • Pacientul nu va putea consuma porții normale de alimente în lunile de după intervenție și va avea nevoie de o perioadă de reacomodare;
  • Se pot instala deficiențe de vitamine sau avitaminoza, anemia sau osteoporoza, dacă nu există suplimentare adecvată și monitorizare medicală pe tot parcursul vieții.

Etapa preoperatorie:

În această etapă este esențial să efectuezi o serie de analize de laborator, de examinări imagistice complexe și să programezi un consult cardiologic, chirurgical și preanestezic pentru a verifica starea de sănătate în ansamblu, înainte de a efectua o intervenție chirurgicală.

Înțelegem complexitatea afecțiunii de care suferi și dorim să știm despre posibila prezență a unor comorbidități. Astfel, Nord – Grupul Medical Provita îți pune la dispoziție o echipă multidisciplinară dar și tehnologie medicală de ultimă oră menită să eficientizeze acest întreg proces. Toate analizele și testele preoperatorii pot fi efectuate în cadrul Nord – Grupul Medical Provita pe parcursul unei singure zi.

Seminarul de bariatrie:

Seminarul este un eveniment organizat în cadrul Nord – Grupul Medical Provita care este dedicat chirurgiei bariatrice și oamenilor dispuși să învingă obezitatea pentru totdeauna cu ajutorul unei echipe de specialiști dedicați și implicați în susținerea pacienților pe acest drum spre schimbare.

Vom fi alături de tine și îți vom răspunde la toate întrebările pe care le-ai putea avea, pentru că un pacient informat este un pacient puternic, pregătit să lupte pentru o nouă etapă din viață. În cadrul seminarului poți cunoaște și alți oameni care îți înțeleg problemele, îi vei cunoaște pe specialiștii noștri și poți primi un diagnostic clar, vei înțelege cum decurge intervenția și, mai ales, ce presupune recuperarea, planul post-intervenție, dieta și planul nutrițional pentru rezultate optime și de durată.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă:

Intervenția este realizată prin tehnica minim-invazivă, laparoscopic, prin care specialistul efectuează mici incizii în abdomen pentru a introduce instrumentele chirurgicale necesare. Întreaga operație durează, în medie, 60-90 de minute iar perioada spitalizarea este de două zile, urmată de recuperare la domiciliu.

Etapa post-operatorie:

În această etapă este esențial să rămâi în contact cu medicul specialist și să revii pentru control și evaluare amănunțită la termenul indicat de către medic. De aici începe drumul și schimbarea, pierderea în greutate, și este important să comunici medicului toate simptomele resimțite pentru ca orice fel de complicație să fie rezolvată la timp.

Dieta după operație:

Fiecare pacient va primi un plan personalizat de nutriție și indicații clare care îl vor ajuta să adopte un nou stil de viață și obiceiuri alimentare sănătoase. Este important să respecți indicațiile primite și să iei tratamentul prescris de medic, dacă este cazul. În funcție de tipul de intervenție practicate și de indicațiile medicului specialist, poți relua activitățile fizice prin care vei completa planul nutrițional. Fiecare pas făcut este important iar specialiștii noștri te vor susține de-a lungul întregului proces.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!