Etapa postoperatorie - Obezitate360

Etapa postoperatorie

Sfaturi și informații utile

Prima etapă s-a încheiat și intervenția a fost una reușită dar drumul către o nouă viață abia acum începe.

Indiferent de tipul de intervenție chirurgicală prin care ați trecut, în etapa postoperatorie vei beneficia de un plan de nutriție elaborat atent și individualizat de către nutriționistul din cadrul Nord – Grupul Medical Provita. Trebuie să urmezi un plan specific postoperator care va dura 12 săptămâni. La început, dieta va include numai lichide și va progresa către alimente pasate, piureuri și abia spre final vei putea reintroduce alimentele solide. La început, vor exista mai multe restricții și limitări în ceea ce privește cantitatea consumată de alimente sau lichide.

Multiple analize de laborator și examinări imagistice pentru monitorizarea atentă a sănătății.

Este esențial să pornim împreună pe acest drum și să vii periodic la control pentru ca medicii noștri să îți poată monitoriza starea de sănătate și pierderea în greutate, după intervenția bariatrică. Vei efectua analize de laborator și diverse examinări imagistice prin care medicul chirurg, cardiologul și nutriționistul îți vor putea evalua progresul.

Corpul meu este într-o continuă schimbare!

Se pot produce schimbări importante ale corpului pe măsură ce organismul se readaptează la modificările care au avut loc, la pierderea rapidă în greutate, în special în primele trei și până la șase luni după operația bypass gastric sau sleeve gastric. Printre simptomele raportate de pacienți enumerăm: dureri în diverse zone ale corpului, senzație de oboseală, senzație accentuată de frig, piele uscată, căderea părului și schimbări de dispoziție. Toate aceste simptome sunt importante, nu trebuie neglijate și este recomandat să le comunicați medicului, dacă se accentuează. Riscurile și efectele adverse pot fi înlăturate cu ajutorul unei medicații corecte, cu o suplimentare atentă a dietei și informarea la timp a medicului.

Rezultate vizibile!

Bypassul gastric și dar și celelalte tipuri de intervenții bariatrice oferă pacienților șansa de a pierde în greutate și de a se vindeca de o serie de morbidități asociate obezității. Numărul de kilograme pierdute depinde de o serie de factori, de tipul de intervenție practicat, dar, mai ales, de schimbările pe care ești dispus să le faci.

Fără o schimbare radicală a stilului de viață și a modului în care privești mâncatul nu se pot menține rezultatele pe termen lung. Dintre afecțiunile care se rezolvă după intervenția chirurgicală menționăm: boala de reflux gastro-esofagian, bolile de inimă, hipertensiunea arterială, apneea de somn severă, diabetul zaharat de tip 2 și scăderea riscului producerii unui accident vascular.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!