Banded gastric sleeve - Obezitate360

Banded gastric sleeve

Intervenția chirurgicală | Unic în România

BANDED GASTRIC SLEEVE

COST INTERVENȚIE: 4000 EURO (medic specialist), 4200 EURO (medic primar)  vezi oferta

În cadrul intervenției denumită și gastrectomie longitudinală, medicul chirurg poate monta și un inel gastric prin care se limitează aportul de alimente și astfel este susținut procesul de slăbire care se produce în perioada de după intervenție. Montarea bandei sau a inelului este reversibilă și dispozitivul medical poate fi înlăturat dacă nu se obțin rezultatele dorite.

Inelul va ajuta și la menținerea greutății, mai ales atunci când restricția începe să eșueze și se produce reapariția greutății cauzată de dilatarea stomacului restant.  Această procedură, combină beneficiile potențiale ale sleeve-ului gastric „clasic” și ale inelului gastric.

Avantajele și dezavantajele intervenției:

  • Dispozitivul nu produce injurii la nivelul remanentului gastric similare cu cele produse pe un stomac neoperat de către inelul gastric “clasic”.
  • Montarea benzii reglabile poate fi facută atât în timpul aceleiași operații de gastric sleeve, cu scopul de a preveni mai eficient reîngrășarea, cât și ulterior, dacă s-a produs reîngrășarea, operația având ca scop eficientizarea procesului de slăbire.
  • Stomacul micșorat își păstrează funcțiile normale deci vei putea continua să consumi aproape toate tipurile de alimente, doar că porțiile vor fi mai mici;
  • Poate fi transformată în bypass gastric, sau în diversie bilio-pancreatică, dacă este cazul;
  • Elimină porțiunea superioară a stomacului care produce hormonii asociați senzației de foame, grelina, astfel apetitul este mult diminuat;
  • Reduce riscul de producere a ulcerului peptic și datorită faptului că intestinul rămâne intact, riscul de obstrucție intestinală, anemie, osteoporoză și scade riscul de a suferi din cauza carențelor de vitamine;
  • Este o intervenție ireversibilă întrucât o porțiune importantă din stomac este îndepărtată;
  • Nu există riscul instalării simptomului de ”dumping” sau al resimțirii a unui disconfort din cauza consumului de alimente bogate în carbohidrați;
  • Întrucât se folosește un stapler pentru aplicarea de clipuri, există riscul de scurgeri de fluide și de apariție a unor complicații în perioada postoperatorie.

Etapa preoperatorie:

În această etapă este esențial să efectuezi o serie de analize de laborator, de examinări imagistice complexe și să programezi un consult cardiologic, chirurgical și preanestezic pentru a verifica starea de sănătate în ansamblu, înainte de a efectua o intervenție chirurgicală.

Înțelegem complexitatea afecțiunii de care suferi și dorim să știm despre posibila prezență a unor comorbidități. Astfel, Nord – Grupul Medical Provita îți pune la dispoziție o echipă multidisciplinară dar și tehnologie medicală de ultimă oră menită să eficientizeze acest întreg proces. Toate analizele și testele preoperatorii pot fi efectuate în cadrul Nord – Grupul Medical Provita pe parcursul unei singure zi.

Seminarul de bariatrie:

Seminarul este un eveniment organizat în cadrul Nord – Grupul Medical Provita care este dedicat chirurgiei bariatrice și oamenilor dispuși să învingă obezitatea pentru totdeauna cu ajutorul unei echipe de specialiști dedicați și implicați în susținerea pacienților pe acest drum spre schimbare.

Vom fi alături de tine și îți vom răspunde la toate întrebările pe care le-ai putea avea, pentru că un pacient informat este un pacient puternic, pregătit să lupte pentru o nouă etapă din viață. În cadrul seminarului poți cunoaște și alți oameni care îți înțeleg problemele, îi vei cunoaște pe specialiștii noștri și poți primi un diagnostic clar, vei înțelege cum decurge intervenția și, mai ales, ce presupune recuperarea, planul post-intervenție, dieta și planul nutrițional pentru rezultate optime și de durată.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă:

Intervenția este realizată prin tehnica minim-invazivă, laparoscopic, prin care specialistul efectuează mici incizii în abdomen pentru a introduce instrumentele chirurgicale necesare. Întreaga operație durează, în medie, 60 de minute iar perioada spitalizarea este de două zile, urmată de recuperare la domiciliu.

Etapa post-operatorie:

În această etapă este esențial să rămâi în contact cu medicul specialist și să revii pentru control și evaluare amănunțită la termenul indicat de către medic. De aici începe drumul și schimbarea, pierderea în greutate, și este important să comunici medicului toate simptomele resimțite pentru ca orice fel de complicație să fie rezolvată la timp.

Dieta după operație:

Fiecare pacient va primi un plan personalizat de nutriție și indicații clare care îl vor ajuta să adopte un nou stil de viață și obiceiuri alimentare sănătoase. Este important să respecți indicațiile primite și să iei tratamentul prescris de medic, dacă este cazul. În funcție de tipul de intervenție practicate și de indicațiile medicului specialist, poți relua activitățile fizice prin care vei completa planul nutrițional. Fiecare pas făcut este important iar specialiștii noștri te vor susține de-a lungul întregului proces.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!