Balonul gastric - Obezitate360

Balonul gastric

Intervenția endoscopică

BALONUL GASTRIC

COST INTERVENȚIE MONTARE: 9500 LEI (balon valabil șase luni inclus)/13400 LEI (balon valabil un an inclus).

COST INTERVENȚIE EXTRACȚIE: 3250 LEI vezi oferta

Această procedura nechirurgicală este realizată cu ajutorul endoscopului și este reversibilă. Din punct de vedere anatomic, acest tratament se bazează pe efectul de ocupare a spațiului intragastric pe care îl asigură balonul și care ajută la sporirea senzației de sațietate, poziționarea dispozitivului putând modifica, de asemenea, semnalizarea neuroendocrină intestinală. Procedura de montare a balonului este una simplă și larg răspândită, aplicabilitatea sa regăsindu-se la diferite grade de obezitate.

Balonul reprezintă o soluție temporară, ce nu poate depăși șase luni, spre deosebire de celelalte proceduri chirurgicale care oferă soluții permanente. De asemenea, presupune o pierdere mai mică în greutate la început, dar graduală, fără dezechilibre sau schimbări dramatice. Dacă nu se obțin rezultate satisfăcătoare, după primele șase luni, balonul poate fi reintrodus după alte trei-șase luni de la extragere.

Un aspect extrem de important și care trebuie luat în considerare înainte de efectuarea procedurii este faptul că pacientul va trebui să își schimbe pentru totdeauna stilul de viață și dieta pentru ca balonul să funcționeze. De asemenea, medicul specialist trebuie să monitorizeze îndeaproape fiecare caz, să înregistreze factorii clinici predictivi atât privind răspunsul la tratament cât și verificând analizele periodice ale pacientului.

Avantajele și dezavantajele montării dispozitivului medical:

  • Este o intervenție care nu necesită spitalizare îndelungată, anestezie și alte servicii ATI suplimentare,
  • Inserția balonului gastric are un cost mai scăzut și complicații mult mai puține;
  • Procedura poate fi realizată atât de medici chirurgi cât și de medici gastroenterologi.
  • Este o procedură reversibilă, iar recuperarea este rapidă și ușoară în comparație cu celelalte intervenții bariatrice;
  • Se bazează pe același principiu ca intervențiile chirurgicale bariatrice, în sensul că limitează cantitatea de alimente consumate și presupune doar o sedare ușoară, nu anestezie cu intubație cu riscurile asociate acesteia;
  • Este o procedură minim-invazivă non-chirurgicală, reversibilă și este mult mai ieftină, în comparație cu celelalte proceduri chirurgicale;
  • Anumiți pacienți consideră purtarea balonului o opțiune viabilă înainte de operația chirurgicală, sau ca un prim pas în lupta împotriva kilogramelor în plus;
  • Dezavantajul montării acestui dispozitiv este faptul că unii pacienți se pot simți inconfortabil imediat după inserție și pot simți o senzație de greață;
  • Montarea acestui dispozitiv presupune ca pacientul să urmeze cu strictețe dieta recomandată de medic și un program susținut de exerciții fizice.

Etapa pre-intervenție:

În această etapă, este esențial să programați un consult general însoțit de o endoscopie digestivă superioară, pentru a verifica starea de sănătate, în ansamblu. În funcție de rezultatul examinării, se poate trece direct la realizarea procedurii sau se recomandă un tratament, în vederea eliminării unor afecțiuni specifice (reflux gastroesofagian, hernie hiatală etc.), incompatibile cu montarea balonului gastric.

Seminarul de bariatrie:

Seminarul este un eveniment organizat în cadrul Nord – Grupul Medical Provita care este dedicat chirurgiei bariatrice și oamenilor dispuși să învingă obezitatea pentru totdeauna cu ajutorul unei echipe de specialiști dedicați și implicați în susținerea pacienților pe acest drum spre schimbare.

Vom fi alături de tine și îți vom răspunde la toate întrebările pe care le-ai putea avea, pentru că un pacient informat este un pacient puternic, pregătit să lupte pentru o nouă etapă din viață. În cadrul seminarului poți cunoaște și alți oameni care îți înțeleg problemele, îi vei cunoaște pe specialiștii noștri și poți primi un diagnostic clar, vei înțelege cum decurge intervenția și, mai ales, ce presupune recuperarea, planul post-intervenție, dieta și planul nutrițional pentru rezultate optime și de durată.

Intervenția propriu-zisă:

Intervenția este realizată cu ajutorul endoscopului, tehnică minim-invazivă, prin care specialistul inserează un balon în stomac, pe care apoi îl poziționează și îl umple pentru a reduce volumul stomacului, pentru a grăbi senzația de sațietate și pentru a ajuta pacientul să consume o cantitate redusă de alimente. Procedura durează aproximativ 30 de minute și presupune o perioadă foarte scurtă de recuperare.

Etapa post-operatorie:

În această etapă este esențial să rămâi în contact cu medicul specialist și să revii pentru control și evaluare amănunțită la termenul indicat de către medic. De aici începe drumul și schimbarea, pierderea în greutate, și este important să comunici medicului toate simptomele resimțite pentru ca orice fel de complicație să fie rezolvată la timp.

Dieta după operație:

Fiecare pacient va primi un plan personalizat de nutriție și indicații clare care îl vor ajuta să adopte un nou stil de viață și obiceiuri alimentare sănătoase. Este important să respecți indicațiile primite și să iei tratamentul prescris de medic, dacă este cazul. În funcție de tipul de intervenție practicate și de indicațiile medicului specialist, poți relua activitățile fizice prin care vei completa planul nutrițional. Fiecare pas făcut este important iar specialiștii noștri te vor susține de-a lungul întregului proces.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!