Gastric bypass - Obezitate360

Gastric bypass

Intervenția chirurgicală

GASTRIC BYPASS

COST INTERVENȚIE: 3500 EURO vezi oferta

Operația de bypass gastric, denumită și Roux-en-Y, este considerată ”gold standard” și una dintre cele mai frecvent practicate tipuri de intervenții metabolice care te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Intervenția are ca scop principal limitarea cantității de alimente ingerate și reducerea absorbției de nutrienți din alimente de-a lungul tractului gastrointestinal, întrucât presupune transformarea stomacului într-o pungă de dimensiuni reduse și modificarea traseului intestinelor astfel încât alimentele să ocolească circa 1,5-2 m din intestinul subțire. În urma procedurii, rezultă o pierdere în greutate sigură, menținută pe termen lung, cu riscuri și efecte secundare minime.

Avantajele și dezavantajele intervenției:

  • Asigură o pierdere în greutate mai mare în baza restricției de alimente și absorbției reduse de calorii;
  • Pierdere în greutate rapidă, înregistrată imediat după intervenție;
  • Pacienții vor putea consuma porții limitate de alimente, vor pierde în greutate și își vor îmbunătăți indicele de masă corporală;
  • Până la 96% dintre problemele de sănătate asociate obezității se remit sau se rezolvă în perioada postoperatorie;
  • Intervenția nu este reversibilă și anatomia organelor interne este schimbată pentru totdeauna;
  • Limitează tipul de dietă adoptat pentru tot restul vieții;
  • Posibilitatea apariției sindromului ”dumping”, este asociat consumului de alimente bogate în zahăr, carbohidrați, sau grăsimi și poate dura până la 20-30 de minute după ce ați mâncat. Este însoțit de o senzație de greață, slăbiciune generalizată și alte simptome neplăcute.
  • Te va ajuta să scapi de problemele de sănătate asociate obezității precum diabetul zaharat de tip 2, boala de reflux gastroesofagian, bolile de inimă, problemele de circulație sangvină și evitarea unui anevrism, apneea de somn.

Etapa preoperatorie:

În această etapă este esențial să efectuezi o serie de analize de laborator, de examinări imagistice complexe și să programezi un consult cardiologic, chirurgical și preanestezic pentru a verifica starea de sănătate în ansamblu, înainte de a efectua o intervenție chirurgicală.

Înțelegem complexitatea afecțiunii de care suferi și dorim să știm despre posibila prezență a unor comorbidități. Astfel, Nord – Grupul Medical Provita îți pune la dispoziție o echipă multidisciplinară dar și tehnologie medicală de ultimă oră menită să eficientizeze acest întreg proces. Toate analizele și testele preoperatorii pot fi efectuate în cadrul Nord – Grupul Medical Provita pe parcursul unei singure zi.

Seminarul de bariatrie:

Seminarul este un eveniment organizat în cadrul Nord – Grupul Medical Provita care este dedicat chirurgiei bariatrice și oamenilor dispuși să învingă obezitatea pentru totdeauna cu ajutorul unei echipe de specialiști dedicați și implicați în susținerea pacienților pe acest drum spre schimbare.

Vom fi alături de tine și îți vom răspunde la toate întrebările pe care le-ai putea avea, pentru că un pacient informat este un pacient puternic, pregătit să lupte pentru o nouă etapă din viață. În cadrul seminarului poți cunoaște și alți oameni care îți înțeleg problemele, îi vei cunoaște pe specialiștii noștri și poți primi un diagnostic clar, vei înțelege cum decurge intervenția și, mai ales, ce presupune recuperarea, planul post-intervenție, dieta și planul nutrițional pentru rezultate optime și de durată.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă:

Intervenția este realizată prin tehnica minim-invazivă, laparoscopic, prin care specialistul efectuează mici incizii în abdomen pentru a introduce instrumentele chirurgicale necesare. Întreaga operație durează, în medie, sub 90 de minute iar perioada spitalizarea este de două zile, urmată de recuperare la domiciliu.

Etapa post-operatorie:

În această etapă este esențial să rămâi în contact cu medicul specialist și să revii pentru control și evaluare amănunțită la termenul indicat de către medic. De aici începe drumul și schimbarea, pierderea în greutate, și este important să comunici medicului toate simptomele resimțite pentru ca orice fel de complicație să fie rezolvată la timp.

Dieta după operație:

Fiecare pacient va primi un plan personalizat de nutriție și indicații clare care îl vor ajuta să adopte un nou stil de viață și obiceiuri alimentare sănătoase. Este important să respecți indicațiile primite și să iei tratamentul prescris de medic, dacă este cazul. În funcție de tipul de intervenție practicate și de indicațiile medicului specialist, poți relua activitățile fizice prin care vei completa planul nutrițional. Fiecare pas făcut este important iar specialiștii noștri te vor susține de-a lungul întregului proces.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!