Banded gastric bypass - Obezitate360

Banded gastric bypass

Intervenția chirurgicală | Unic în România

BANDED GASTRIC BYPASS

COST INTERVENȚIE: 4500 EURO vezi oferta

În cadrul intervenției denumită bypass gastric, chirurgul poate monta și un inel sau o bandă gastrică prin care se limitează aportul de alimente și este susținut, astfel, procesul de slăbire care se produce în perioada de după intervenție. Montarea bandei sau a inelului este reversibilă și dispozitivul medical poate fi înlăturat dacă nu se obțin rezultatele dorite.

Acest tip de procedură ajută la reducerea la minimum a sindromului de dumping și astfel, hiperglicemia, una dintre cele mai grave complicații care se pot produce după by-passul gastric, este eliminată.

Avantajele și dezavantajele intervenției:

 • Intervenția chirurgicală pentru gastric bypass se prelungește cu numai cinci minute;
 • Dispozitivul nu produce răni la nivelul remanentului gastric similare cu cele produse pe un stomac neoperat de către inelul gastric “clasic”;
 • Prin plasarea acestei benzi reglabile în jurul părții superioare a bypass-ului, se limitează constant volumul de alimente ingerat, scăderea ponderală se prelungește cu aproximativ 30% față de intervenția „clasică” de gastric bypass, iar rezultatele la distanță sunt mai solide;
 • Asigură o pierdere în greutate mai mare în baza restricției de alimente și absorbției reduse de calorii;
 • Pierdere în greutate rapidă, înregistrată imediat după intervenție;
 • Organismul te va ajuta să alegi cele mai bune alimente datorită disconfortului resimțit atunci când vei consuma produse bogate în zahăr, grăsimi sau carbohidrați;
 • Până la 96% dintre problemele de sănătate asociate obezității se remit sau se rezolvă în perioada postoperatorie;
 • Intervenția nu este reversibilă și anatomia organelor interne este schimbată pentru totdeauna;
 • Limitează tipul de dietă adoptat pentru tot restul vieții;
 • Posibilitatea apariției sindromului ”dumping” care este asociat consumului de alimente bogate în zahăr, carbohidrați, sau grăsimi și care poate dura până la 20-30 de minute după ce ați mâncat și este însoțit de o senzație de greață, slăbiciune generalizată și alte simptome neplăcute.
 • Te va ajuta să scapi de problemele de sănătate asociate obezității precum diabetul zaharat de tip 2, boala de reflux gastroesofagian, bolile de inimă, problemele de circulație și evitarea unui anevrism, apneea de somn.

Etapa preoperatorie:

În această etapă este esențial să efectuezi o serie de analize de laborator, de examinări imagistice complexe și să programezi un consult cardiologic, chirurgical și preanestezic pentru a verifica starea de sănătate în ansamblu, înainte de a efectua o intervenție chirurgicală.

Înțelegem complexitatea afecțiunii de care suferi și dorim să știm despre posibila prezență a unor comorbidități. Astfel, Nord – Grupul Medical Provita îți pune la dispoziție o echipă multidisciplinară dar și tehnologie medicală de ultimă oră menită să eficientizeze acest întreg proces. Toate analizele și testele preoperatorii pot fi efectuate în cadrul Nord – Grupul Medical Provita pe parcursul unei singure zi.

Seminarul de bariatrie:

Seminarul este un eveniment organizat în cadrul Nord – Grupul Medical Provita care este dedicat chirurgiei bariatrice și oamenilor dispuși să învingă obezitatea pentru totdeauna cu ajutorul unei echipe de specialiști dedicați și implicați în susținerea pacienților pe acest drum spre schimbare.

Vom fi alături de tine și îți vom răspunde la toate întrebările pe care le-ai putea avea, pentru că un pacient informat este un pacient puternic, pregătit să lupte pentru o nouă etapă din viață. În cadrul seminarului poți cunoaște și alți oameni care îți înțeleg problemele, îi vei cunoaște pe specialiștii noștri și poți primi un diagnostic clar, vei înțelege cum decurge intervenția și, mai ales, ce presupune recuperarea, planul post-intervenție, dieta și planul nutrițional pentru rezultate optime și de durată.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă:

Intervenția este realizată prin tehnica minim-invazivă, laparoscopic, prin care specialistul efectuează mici incizii în abdomen pentru a introduce instrumentele chirurgicale necesare. Întreaga operație durează, în medie, 60-90 de minute iar perioada spitalizarea este de două zile, urmată de recuperare la domiciliu.

Etapa post-operatorie:

În această etapă este esențial să rămâi în contact cu medicul specialist și să revii pentru control și evaluare amănunțită la termenul indicat de către medic. De aici începe drumul și schimbarea, pierderea în greutate, și este important să comunici medicului toate simptomele resimțite pentru ca orice fel de complicație să fie rezolvată la timp.

Dieta după operație:

Fiecare pacient va primi un plan personalizat de nutriție și indicații clare care îl vor ajuta să adopte un nou stil de viață și obiceiuri alimentare sănătoase. Este important să respecți indicațiile primite și să iei tratamentul prescris de medic, dacă este cazul. În funcție de tipul de intervenție practicate și de indicațiile medicului specialist, poți relua activitățile fizice prin care vei completa planul nutrițional. Fiecare pas făcut este important iar specialiștii noștri te vor susține de-a lungul întregului proces.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!