Inelul gastric - Obezitate360

Inelul gastric

Intervenția chirurgicală

INELUL GASTRIC

COST INTERVENȚIE: 2325 EURO vezi oferta

Procedura presupune montarea unui dispozitiv medical sub formă de bandă sau inel, ce poate fi umplut cu soluție salină și poziționat în zona superioară a stomacului. Atunci când banda este dilatată, aceasta comprimă stomacul acționând ca o curea, astfel stomacul este împărțit în două zone, buzunarul superior comunicând cu restul stomacului printr-un canal micșorat. Cantitatea de alimente ingerată este limitată, astfel intervenția fiind una restrictivă.

Avantajele și dezavantajele intervenției:

  • Este o intervenție chirurgicală de scurtă durată, care poate dura mai puțin de 60 de minute;
  • Intervenția este realizată pe cale laparoscopică, metodă minim-invazivă și recuperarea este rapidă, cu posibilitatea de a părăsi clinica a doua zi;
  • Dispozitivul nu este permanent, acesta putând fi îndepărtat, reglat sau repoziționat;
  • Rata de succes depinde foarte mult de angajamentul pacientului de a-și schimba complet stilul de viață și comportamentul alimentar;
  • Intervenția presupune și o serie de efecte secundare neplăcute precum dificultatea de a înghiți, refluxul gastroesofagian, indigestia, durerile abdominale, riscul de scurgere a soluției saline și de migrare a inelului în stomac;
  • Montarea inelului este o intervenție sigură și nu presupune efecte adverse pe termen lung precum posibilitatea producerii sepsisului sau a obstrucției intestinale.

Etapa preoperatorie:

În această etapă este esențial să efectuezi o serie de analize de laborator, de examinări imagistice complexe și să programezi un consult cardiologic, chirurgical și preanestezic pentru a verifica starea de sănătate în ansamblu, înainte de a efectua o intervenție chirurgicală.

Înțelegem complexitatea afecțiunii de care suferi și dorim să știm despre posibila prezență a unor comorbidități. Astfel, Nord – Grupul Medical Provita îți pune la dispoziție o echipă multidisciplinară dar și tehnologie medicală de ultimă oră menită să eficientizeze acest întreg proces. Toate analizele și testele preoperatorii pot fi efectuate în cadrul Nord – Grupul Medical Provita pe parcursul unei singure zi.

Seminarul de bariatrie:

Seminarul este un eveniment organizat în cadrul Nord – Grupul Medical Provita care este dedicat chirurgiei bariatrice și oamenilor dispuși să învingă obezitatea pentru totdeauna cu ajutorul unei echipe de specialiști dedicați și implicați în susținerea pacienților pe acest drum spre schimbare.

Vom fi alături de tine și îți vom răspunde la toate întrebările pe care le-ai putea avea, pentru că un pacient informat este un pacient puternic, pregătit să lupte pentru o nouă etapă din viață. În cadrul seminarului poți cunoaște și alți oameni care îți înțeleg problemele, îi vei cunoaște pe specialiștii noștri și poți primi un diagnostic clar, vei înțelege cum decurge intervenția și, mai ales, ce presupune recuperarea, planul post-intervenție, dieta și planul nutrițional pentru rezultate optime și de durată.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă:

Intervenția este realizată prin tehnica minim-invazivă, laparoscopic, prin care specialistul efectuează mici incizii în abdomen pentru a introduce instrumentele chirurgicale necesare. Întreaga operație durează, în medie, sub 60 de minute iar perioada spitalizarea este de două zile, urmată de recuperare la domiciliu.

Etapa post-operatorie:

În această etapă este esențial să rămâi în contact cu medicul specialist și să revii pentru control și evaluare amănunțită la termenul indicat de către medic. De aici începe drumul și schimbarea, pierderea în greutate, și este important să comunici medicului toate simptomele resimțite pentru ca orice fel de complicație să fie rezolvată la timp.

Dieta după operație:

Fiecare pacient va primi un plan personalizat de nutriție și indicații clare care îl vor ajuta să adopte un nou stil de viață și obiceiuri alimentare sănătoase. Este important să respecți indicațiile primite și să iei tratamentul prescris de medic, dacă este cazul. În funcție de tipul de intervenție practicate și de indicațiile medicului specialist, poți relua activitățile fizice prin care vei completa planul nutrițional. Fiecare pas făcut este important iar specialiștii noștri te vor susține de-a lungul întregului proces.

FORMULAR PROGRAMARE ONLINE

Schimbarea începe cu tine!
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta cât mai curând posibil!